top of page

Projektglimt: Virtuel velkomst til nye deltagere

Opdateret: 28. sep. 2021

Kan man lære hinanden at kende gennem en skærm, når alle deltagere oveni købet er udfordret af et høretab? Det testede Castberggårds projektgruppe den første søndag i december.


Et af de vigtigste elementer i Castberggård Job- og Udviklingscenters projekt for studerende med høretab et at skabe grundlaget for et netværk, hvor de unge kan dele frustrationer, succeser og erfaringer med hinanden. Men hvordan skaber man den nødvendige tillid mellem deltagere, som aldrig har mødt hinanden, når man ikke kan samle dem?


Castberggårds projektgruppe valgte det eneste reelle alternativ: At invitere de nye og ’gamle’ deltagere til et virtuelt ungemøde den første søndag i advent. Og selv om de relevante emner står i kø i en tid, hvor studerende med høretab er på overarbejde med både fjernundervisning og mundbind, valgte projektgruppen alligevel at fokusere på, at deltagerne skulle lære hinanden at kende.



Foto: Castberggård
Foto: Castberggård

Derfor lagde invitationen også op til en grundig præsentationsrunde, hvor det var udspecificeret, at deltagerne skulle fortælle de andre om både deres uddannelse, høretab, høre-udfordringer, netværk og tanker om fremtiden i forhold til uddannelse og job.


Mod på at stille sig frem

Projektleder Merete Birk Nielsen var spændt på, om de nye deltagere turde ’stille sig frem’ og fortælle om det, der er svært, når man har et høretab. Men der var ingen grund til bekymring.


"Jeg er så imponeret over, hvordan de nye deltagere præsenterede sig selv og deres udfordringer og spurgte interesseret ind til hinanden, selv om det hele foregik over skærmen. Vi kunne sagtens have brugt meget mere tid sammen, men det var vigtigt for os, at deltagerne ikke blev kørt helt trætte, men tværtimod gik fra mødet med lyst til mere samvær og viden," forklarer Merete Birk Nielsen.


Næste arrangement i projektet kommer også til at foregå over skærmen. Men denne gang er det ikke de unge deltagere, der sidder på den anden side.



Den 18. januar inviterer projektet nemlig til webinar for undervisere og vejledere, som her får mulighed for at blive klædt bedre på til at støtte studerende med høretab på uddannelsesinstitutionerne. Her bliver emnerne blandt andet mundbind, muligheden for sekretærhjælp og naturligvis udfordringerne og mulighederne i forhold til at virtuel undervisning.


bottom of page