top of page

Alle unge med imidt spredte metoder i Ringkøbing-Skjern Kommune

Opdateret: 23. sep. 2022

Tirsdag den 07.06.2022 var Alle unge med imidt på tur til Smedenes Hus i Lem. Her fik omkring 20 lokale UU-vejledere serveret erfaring, læring og brugbare metoder fra Alle unge med imidt, leveret af projektleder Helle Gammelgaard, samt Esben- og Lena Schou fra Alle unge med imidts Holstebro-projekt, #KomMed.

Et Alle unge med imidt-hold bestående af projektleder i Alle unge med imidt, Helle Gammelgaard, projektleder hos #KomMed, Esben Schou, projektmedarbejder hos #KomMed, Lena Schou, samt bestyrelsesformand hos Projekter imidt og formand for FH Vestjylland, Helge Albertsen, var tirsdag den 07.06.2022 på besøg i Smedenes Hus i Lem for at udbrede metoder og erfaringer fra Alle unge med imidt.


Helle Gammelgaard præsenterede indledningsvis Alle unge med imidt, projektets forskellige indsatser, resultater og erfaringer.


"Alle unge med imidt er et metodeudviklingsprojekt, og det er ikke nok at hjælpe de godt 200 unge fra Region Midtjylland, der har været med i projektet. Vi har en ambition om, at endnu flere sårbare unge skal støttes og have glæde af de virksomme indsatser, der er udviklet i løbet af projektperioden, således at flere unge på sigt får en ungdomsuddannelse og sidenhen inkluderes på arbejdsmarkedet. Derfor gælder det om, at vi får delt vores erfaringer og metoder med flest mulige," siger projektleder i Alle unge med imidt, Helle Gammelgaard.


Oplæg fra AUMI-partnere

Esben- og Lena Schou fra Alle unge med imidt-indsatsen #KomMed fortalte herefter om, hvordan de arbejder for at hjælpe sårbare unge med at påbegynde- eller at færdiggøre en ungdomsuddannelse i deres projekt i Holstebro.


Lena og Esben delte deres konkrete erfaringer og generelle tanker om at hjælpe unge i et projekt som deres.


"Vi finder det vigtigt at sprede de metoder og erfaringer, vi har gjort os, simpelthen fordi de virker. Vi har gennem mere end tre år haft mange unge mennesker inde omkring #KomMed, og langt de fleste har fået stort udbytte af forløbet. Det er forholdsvist simple redskaber, så derfor er det også et ret letfordøjeligt budskab at komme ud med," siger Esben og Lena Schou, projektleder og projektmedarbejder i #KomMed.


Interesserede UU-vejledere

Efter Alle unge med imidt-præsentationerne var der dialog med de tilhørende UU-vejledere - med Helle Gammelgaard som ordstyrer.


De tilhørende virkede meget interesserede, og Helle Gammelgaard håber, at interessen udvikler sig til mere.


"Jeg håber, at de UU'er, som deltog, er blevet så motiveret og engageret i Alle unge med imidts metoder, at de har lyst til at snakke mere med Esben og Lena fra #KomMed, som har udviklet metoderne. Vi er nemlig af den opfattelse, at inspiration og motivation i forhold til at tage nye metoder til sig, kræver interaktion mellem dem, der har udviklet metoderne, og dem, der kunne være interesseret i at tage metoderne til sig, siger Helle Gammelgaard.


For Esben og Lena var det en god oplevelse at præsentere deres erfaringer for de interesserede vejledere.


"Når man er sammen med kolleger, der deler ens entusiasme, giver det god energi. Spørgsmål fra deltagere der deler synspunkter giver ny refleksion og eftertanke. Man skal aldrig tro, men har fundet de vise sten. Metoder er under konstant forandring. Sådanne møder med andre fagfolk holder en på tæerne, siger Esben og Lena.

bottom of page