top of page

Søren Larsen takker af på arbejdsmarkedet og hos Projekter imidt

Projektleder i Rummelig imidt, Søren Larsen, går på pension og takker dermed af på arbejdsmarkedet og hos Projekter imidt. Søren er glad for måden, han runder sit arbejdsliv af på, og han glæder sig til at få mere tid til morgenavisen, kolonihaven, båden - og især konen.

Det er lidt af en epoke, der slutter hos Projekter imidt, når Søren Larsen går på pension ved udgangen af marts 2022.


Søren har været med siden starten i 2015, og han har været projektleder på sekretariatets første og største projekt til dato, Rummelig imidt.


Nu ser Søren frem mod sin nye tilværelse som pensionist med sindsro og optimisme.


”Jeg glæder mig til at gå på pension, og jeg synes også, jeg er forberedt. Samtidig har jeg haft et arbejdsliv – især i Projekter imidt – der gør, at jeg synes, at jeg går herfra med god karma indvendig. Det er dejligt.”


Søren ser frem til mange af de nye muligheder, han får som pensionist. Og især glæder han sig til mere tid sammen med sin kone.


”Jeg glæder mig helt vildt til at være sammen med min kone 24/7, for der er nogen ting, vi gerne vil sammen.”


Derudover har Søren et utal af interesser, som han nu vil pleje endnu mere.


”Jeg glæder mig også til at få mere tid til min båd og min kolonihave. Der er ting, jeg gerne vil, som jeg ikke har levet helt ud endnu, med de interesser jeg har. I den tredje alder kommer nogen tanker op i mig. Livet har sin naturlige cyklus, så det er også med at kunne udleve sit liv på en ordentlig måde, så jeg ikke ryger ned i jorden uden at have gjort nogen af de ting, jeg gerne vil. Så det er også vigtigt for mig.”


Endelig glæder Søren sig til mere ro og tid til fordybelse.


”Jeg skal sidde lidt længere og læse avisen. Og jeg skal have mere tid generelt i dagligdagen. Jeg er en livsnyder, og jeg tror min nye tilværelse bliver rigtig god."


Stolt og glad for tiden med Rummelig imidt

Sørens pension er timet med afslutningen af Rummelig imidt, og Søren er glad for måden projektet ender på - samt for alt det, der er opnået.


"Jeg synes, det hele er landet på en fantastisk måde. Vi kan lukke Rummelig imidt ned, men samtidig fortsætter Projekter imidt, og det er en drøm, der går i opfyldelse."


Søren er glad for at have hjulpet mennesker, der har haft behov for det, og han er stolt af, hvor langt Rummelig imidt er nået ud i regionen.


”Jeg synes, det er en pligt, vi har som samfund og fagbevægelse at hjælpe dem, der har det sværest. Og jeg er mest stolt af, at vi med Rummelig imidt har været ude i så mange kommuner. At så mange kommuner og NGO’er har sagt ja til at være med. At vi har formået at få den dialog med dem, så de har kørt nogle gode projekter. Og så jeg stolt af, at vi har været operatør på en konstruktiv måde og forsøgt at spille vores samarbejdspartnere gode og hjælpe dem. Den dialogbaserede måde at arbejde sammen på. Det er det, jeg er mest stolt af.”


Det er også med en vis tilfredshed, at Søren kan konstatere, at mange af Rummelig imidts delprojekter kører videre rundt om i regionen.


”Rummelig imidt er ikke bare et projekt, der bliver lagt på hylden. Mange steder bliver de ting, vi har lavet implementeret. Rummelig imidt har mange steder givet værdi for dem, der har deltaget. Og derudover ser jeg Rummelig imidt som en trædesten til nye veje i social inklusion. Så Rummelig imidt har ikke kun været et projekt fra A til B, men et projekt, der lever videre. Rummelig imidt har desuden givet et hav af kontakter, som vi har kunnet bygge de andre projekter ovenpå. Så Rummelig imidt er også et fundament for noget nyt.”


Tanker om et langt arbejdsliv

I år er meget af Sørens arbejdstid gået med nedlukning, arkivering og afvikling af Rummelig imidt-aktiviteter. I denne periode har Søren haft tid til at tænke lidt over det lange arbejdsliv, der snart er forbi.


"Jeg går og gør mig nogle flashbacks. Det er lidt vildt at tænke på, at mit arbejdsliv slutter. Da jeg var 21 år, startede jeg som navigatør, altså styrmand, i Houston, Texas. Det er helt vildt at tænke på, hvor mange år det er siden.”


Fra Projekter imidt-kontoret kan Søren se ud over Aarhus Havn, hvor hans arbejdsliv begyndte, og han sejlede langfart på de store skibe.


"Det er lidt skægt at stå på det her kontor og se på havnen, og det var egentlig der, jeg startede mit arbejdsliv."


I dag kan Søren se tilbage på sit arbejdsliv med tilfredshed.


”Mit arbejdsliv har været udfordrende og spændende. Jeg har skullet træffe valg. Og jeg har også været heldig. Jeg har hele tiden fået nogle fantastisk gode udfordringer, de steder jeg har været. Det er jeg meget taknemmelig for, og det er også det, der gør, at det har været spændende."


Søren har prøvet mange ting i sit arbejdsliv. Han kan se tilbage på stillinger som blandt andet kaptajn, kontorchef og projektleder. Og mange år i fagbevægelsen.


"Jeg har aldrig været bange for at gribe mulighederne, når de var der."


Farvel til Projekter imidt

Med Sørens pensionering er det også farvel til kollegaerne og Projekter imidt-kontoret. Her kommer han til at savne holdånden - og det at få ting til at ske i fællesskab.


”Jeg kommer til at savne teamarbejde og fællesskab omkring jobbet. Helt sikkert. Det må jeg fylde ud med andre fællesskaber. For det er jo givende at grine sammen, holde møder og få ting til at ske. Så det kommer jeg til at savne.”


At få ting til at rykke sig og lykkes sammen med andre - det kan Søren lide, og det er han god til. Nu må han sætte sin lid til, at de tilbageværende medarbejdere hos Projekter imidt kan videreføre den ånd. Og det tror han på.


"Jeg hviler i, at I er gode til at køre det videre. I er nogle gode kollegaer, og jeg ved, at I brænder for at køre Projekter imidt godt videre."

Comments


bottom of page