top of page

Reportage: Unge padler i kano på ryste-sammen-tur på Storåen

Å-sejlads i kano, skumfiduser over bål, overnatning i det fri og et efterårsvejr, der viser sig fra sin bedste side. Bedre bliver det ikke. #KomMed-forløbet i Holstebro tog ud i det fri på ryste-sammen-tur.


Man skulle næsten tro, det var en scene fra en Morten Korch-film. Storåen slanger sig i landskabet, og efterårsfarverne stråler i lyset fra den blå septemberhimmel. En håndfuld kanoer glider henover det grønne å-vand. I kanoerne padler syv unge, der er med i forløbet KomMed hos UU Nordvestjylland.


I slutningen af september havde Esben Schou, projektleder, og Lena Schou, projektmedarbejder i KomMed arrangeret en ryste-sammen-tur for de unge i forløbet.


"Vi havde en super tur med masser af skøn å-sejlads, stille efterårsvejr og den mest fantastiske solskinsmorgen med den smukkeste mosekonebryg," fortæller Esben Schou.


Esben og Lena havde syv unge med på kanotur, og de startede i Holstebro centrum, hvor der er en startplads. Her blev kanoerne sat i vandet, efter en gennemgang af sikkerhed og padleteknik. Og flokken gled afsted i Storåens kraftige strøm, hvor der var overskud til sjov og snak.


"Undervejs havde vi en seriøs "overbæringsudfordring" da åen pludselig var spærret af stammer og en ponton, der gjorde passage umulig. Efter en succesfuld manøvre med at få kanoer og mandskab over på den anden side af forhindringerne, fortsatte vi til Naur kanoplads," fortæller Esben Schou.


Syv unge fra #KomMed var på kanotur. Foto: Esben Schou

Naur kanoplads er en skøn lille plet med shelter, overdækket spisested, muldtoilet og bålsted. Her blev der hygget med kage og kaffe.


"Vi startede en lille bålkonkurrence, der gik ud på, hvem der fik bål først. Den hemmelige ingrediens til et godt bål viste sig at være en tampon," siger Esben Schou.


Til spisetid fik KomMed-gruppen besøg af de unges UU-vejledere, og der blev lavet hjemmelavede burgere på bål.


"Det var afgjort en succes. Både burgerne og besøget af UU-vejlederne," fortæller han.


Aftenen blev brugt foran bålets flammer, og der blev drukket kakao, ristet skumfiduser og fortalt røverhistorier. Sidst på aftenen begyndte det omskiftelige efterårsvejr at forvandle sig til styrtregn, og gruppen gik til køjs, hvor shelterne holdt dem varme og tørre.


"Om morgenen vågnede vi til solskin og mosekonebryg. Det var vindstille og blå himmel. Den mest fantastiske kulisse til afrundingen af KomMed’s første tur," siger Esben Schou.

Den sidste sejlads foregik i sol og i flot natur, og gruppen ankom planmæssigt til Bur Bro, hvor kanoerne blev løftet på vognen, og der blev sagt farvel og på gensyn.


"Vi havde en på alle måder vellykket tur, og den fortjener gentagelse til foråret med fuld besætning," siger han.


bottom of page