top of page

Bliv verdensmester i dit høretab og kom i mål med din ungdomsuddannelse

Opdateret: 28. sep. 2021

For alle unge er det en sejr at gennemføre en ungdomsuddannelse. For 21-årige Louise Lorensen er det en ekstra sejr, at hun i dag står med studenterhuen på efter at have gennemført STX med latin og græsk på

A-niveau med et døvt øre og cochlear implant på det andet.


I artiklen ”I skolen mødte jeg ikke andre med høretab” fra Høreforeningens medlemsblad fortæller Louise Lorensen om betydningen af at have deltaget i projekt ’Bliv verdensmester i dit høretab’ under socialfondsprojektet Alle unge med imidt. Hun fremhæver især muligheden for at møde andre unge med høreproblemer som et særligt værdifuldt element i projektet.


”Det bedste har været at møde andre unge, tæt på mig, som også har høreproblemer. Vi har fået mulighed for at dele vores erfaringer. Flere af de andre har ikke tidligere været i kontakt med unge med høretab”, fortæller Louise Lorensen og fortsætter:

”Jeg havde kun min mor at diskutere mine situationer med. Og det kan være svært at klare sig, fx til fester, når man ikke hører ordentligt. I projektet fik vi en anden snak om livet i skolen og udenfor”.


Foruden muligheden for at møde ligesindede unge giver deltagelsen i projektet de unge konkrete redskaber til bedre at kunne mestre hverdagen – både på og udenfor uddannelsesinstitutionerne.


”Det har været oplagt at klæde de unge på til bedre at tackle hverdagens udfordringer. Vi har ikke bare lavet et netværk, men et sted, hvor man lægger skemaer for sine egne mål, hvad skal jeg bagefter, og hvordan griber jeg det an. Foto: Castberggård

Der er et stort behov for, at nogen viser vejen,

og viser, at der er løsninger sammen med de udfordringer, der er” forklarer projektleder Merete Birk Nielsen fra Castberggård.

Flere unge skal hjælpes Allerede nu viser projektet, at der er et stort behov for at forstærke støtten til unge med høreproblemer. Der er fx brug for en viden-database til lærere og studievejledere på ungdomsuddannelserne, og der er behov for, at alle unge med høreproblemer får muligheden for at mødes med andre unge med lignende udfordringer.


Indtil videre har projektet haft 11 deltagere, og flere af dem har afsluttet deres ungdomsuddannelse denne sommer. Det næste år får flere unge med høretab muligheden for at blive en del af ’Bliv verdensmester i dit høretab’. De gode erfaringer kommer til at udvide projektet yderligere. Bl.a. påtænkes et engelsk-kursus tilrettelagt for unge med høretab, da engelsk er vigtigt for uddannelserne, men en udfordring for de unge der hører dårligt.


’Bliv verdensmester i dit høretab’ løber frem til sommeren 2021.


Comments


bottom of page