top of page

Bliv verdensmester i dit høretab: Første ungemøde var en succes

Opdateret: 18. dec. 2019

Unge med høretab kom med tog, bus og bil til Silkeborg fra både Øst- og Vestjylland for at deltage i det første ungemøde for deltagerne i Castberggård Job- og Udviklingscenters inklusionsforløb 'Bliv verdensmester i dit høretab'. Mødet var samtidig startskuddet til det unge-netværk, som mange af deltagerne har efterspurgt.


Icebreakers, præsentationsrunde, dilemma-leg, erfaringsudveksling og netværksskabelse. Det var i store træk indholdet af den første ungeaften for deltagerne i inklusionsforløbet 'Bliv verdensmester i dit høretab', som har til formål at nedbryde nogle af de barrierer, man kan møde på ungdomsuddannelserne, når man har et høretab eller på andre måder har problemer med hørelsen.


Deltagerne i forløbet og projektgruppen hos Castberggård mødtes i Silkeborg onsdag den 6. november, hvor Th Langs HF og VUC havde været så venlige at stille lokaler til rådighed.

Lidt før klokken 17 dukkede de første deltagere op, og selv om det for flere af dem var nyt at møde andre unge, der ligesom dem selv er udfordret på hørelsen, begyndte de hurtigt at snakke sammen. Og snakken fortsatte – kun afbrudt af oplæg fra projektgruppen - indtil arrangementet sluttede klokken 19.30 med en meget positiv evaluering på farverige post-its.


Artiklen fortsætter under billedet.

Stemningsbilleder fra den første ungeaften. Foto: Castberggård

Også projektleder Merete Birk Nielsen fra Castberggård Job- og Udviklingscenter var godt tilfreds med den første ungeaften.


"Det var dejligt at opleve, hvordan de unge med det samme begyndte at dele erfaringer. Nu er det første skridt taget i forhold til at få etableret et netværk, der kan få stor betydning for den måde, deltagerne tackler deres høretab og de udfordringer, der følger med," siger hun.


Før deltagerne igen satte sig ind i biler, busser og tog for at tage hjem fra Silkeborg, fik de etableret en facebookgruppe, hvor de fremover kan dele hverdagens problemstillinger med hinanden. Og i starten af det nye år får de mulighed for at lære hinanden og deres høretab endnu bedre at kende, når Castberggård Job- og Udviklingscenter inviterer til det første af flere mestringskurser. Det foregår fra den 1.-2. februar på Castberggård.


'Bliv verdensmester i dit høretab' er en del af det EU-støttede projekt Alle unge med imidt.

Comentários


bottom of page